2023 Het jaar van het konijn

Salacia

Op 22 januari begint het Chinese Nieuwjaar. Dat is anders dan ons Nieuwjaar omdat het Chinese jaar gebaseerd is op een maanjaar dat elk jaar op een andere datum begint. Dit is altijd eind januari of begin februari.

Elk jaar heeft een bijbehorend dier, dit is anders dan de horoscopen in de Westerse wereld, omdat die elke maand een ander teken hebben en de Chinese horoscoop dus elk jaar. Ook in de Chinese horoscoop zijn er 12 tekens.

In 2023 staat dus het Konijn centraal.

Ben je bijvoorbeeld geboren tussen 11-2-1975 en 30-1-1976, tussen 29-1-1987 en 16-2-1988, tussen 16-2-1999 en 4-2-2003 of tussen 3-2-2011 en 22-1-2012? Dan is jouw Chinese dierenriemteken het Konijn. Ook iedereen die dit jaar geboren wordt heeft het Konijn als teken.

Is jouw teken niet het Konijn, dan heeft dit Konijnjaar toch invloed op jou. De energie van het Konijn heerst namelijk dit hele jaar. De energie van een Konijn is vreedzaam, vriendelijk, sociaal, kalm, maar ook behoedzaam en voorzichtig.

HET JAAR VAN HET KONIJN VOOR ELK STERRENBEELD

Hieronder omschrijf ik qua sterrenbeeld kort wat dit jaar voor jou in petto heeft:
 • Is jouw sterrenbeeld een Rat? Weet dat jij graag bezig bent met allerlei activiteiten, maar omdat dit jaar wat rustiger verloopt, kan het zijn dat je je daardoor beperkt voelt. Neem eens de tijd om jouw leefstijl te bekijken en ruimte te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Ga op zoek naar meer balans tussen Yin en Yang, rust en actie.
 • Is jouw sterrenbeeld een Os? Als Os werk je hard, ben je betrouwbaar en resultaatgericht. In het jaar van het Konijn kun je flinke vooruitgang boeken in je werk, maar realiseer je wel dat dit geduld vereist want een Konijn is voorzichtig. Ook voor de Os is dit een mooi jaar om meer balans in jouw leefstijl te vinden.
 • Is jouw sterrenbeeld een Tijger? De Tijger is rusteloos, snel en houdt van risico’s nemen. Maar dit jaar heeft een doelbewuste en grondige aanpak nodig. Tijd dus voor meer discipline. Het jaar van het Konijn is goed voor sociale activiteiten, voor samenkomen, en Tijgers zijn daar dol op. Neem daarom ook voldoende tijd voor jezelf en voor de speciale mensen om je heen.
 • Is jouw sterrenbeeld een Konijn? Dit is jouw eigen jaar en je zult merken dat er veel mee zit dit jaar. Geniet van wat dit jaar te bieden heeft en vertrouw op jouw intuïtie, daar zijn Konijnen erg goed in. Let op de mogelijkheden die zich aandienen en grijp deze, want zonder te handelen zijn de kansen ook zo weer verdwenen.
 • Is jouw sterrenbeeld een Draak? Net als Tijgers zijn Draken graag druk bezig en gaat er veel energie naar verschillende dingen toe. Dit jaar is een jaar om te evalueren en reserves op te bouwen, even op de rem trappen om volgend jaar weer te knallen, want volgend jaar is het jaar van de Draak. Dit is een jaar om je op te maken voor de kansen die eraan komen.
 • Is jouw sterrenbeeld een Slang? Je kunt in dit jaar veel bereiken, vooral als gebruik maakt van jouw sterke kanten. Een slang kan roerloos liggen, maar is altijd alert op het moment dat er gehandeld moet worden. Dan komt hij snel en sterk in beweging. De slang is een echte denker en kiest altijd de beste manier voor zichzelf. Ook voor de slang draait dit jaar om balans en waardering voor familie en vrienden.
 • Is jouw sterrenbeeld een Paard? Dit jaar is er niet zoveel activiteit, iets wat een Paard graag heeft. Maar door gericht te blijven op jouw doelen, kun je toch veel bereiken. Pas op dat je niet té overhaast aan de slag gaat, maar heb geduld en blijf gefocust. Hoewel je graag onafhankelijk bent, is het belangrijk om in dit sociale jaar ook tijd door te brengen met anderen.
 • Is jouw sterrenbeeld een Geit? Dit jaar is het voor jou tijd om het heft in eigen handen te nemen. Bedenk wat jij de komende 12 maanden wilt bereiken, zodat je jouw energie daarop kunt richten en dit ook echt kan laten gebeuren. Maak gebruik van de steun die je van anderen krijgt en bespreek jouw ideeën met hen. Als je in actie durft te komen, is er dit jaar veel mogelijk.
 • Is jouw sterrenbeeld een Aap? Dit is een gunstig jaar voor jou, een jaar dat jou aanmoedigt om alles uit jouw talenten te halen en nieuwe mensen te ontmoeten. Voelde je je vorig jaar nog gefrustreerd of geblokkeerd? Nu is de tijd om vooruit te komen. De Aap is vindingrijk, enthousiast en goed in staat om vooruit te denken. Maak hier gebruik van en profiteer van de mogelijkheden die op jouw pad komen.
 • Is jouw sterrenbeeld een Haan? Dit is een jaar waarin je geduld moet hebben omdat vooruitgang langzaam gaat in dit jaar van het Konijn. Maar het is wel een jaar waarop sommige ideeën verwezenlijkt kunnen worden. Dit is een jaar voor samenwerking, van krachten bundelen. Probeer daarom om contacten te leggen en geniet van de tijd met anderen.
 • Is jouw sterrenbeeld een Hond? In dit jaar kun je veel bereiken, zowel op relatiegebied als op werkgebied. Je leert nieuwe mensen kennen die jou kunnen helpen in wat je wilt bereiken. Wees alert op de mogelijkheden die voorbij komen, hoe verrassend ze ook mogen lijken. Dit is het jaar om jouw plannen uit te voeren en jouw wensen in vervulling te zien gaan
 • Is jouw sterrenbeeld een Varken? Ook voor jou is dit een jaar om vooruitgang te boeken en jouw doelen te behalen. Daarvoor moet je wel in actie komen, niet aarzelen of uitstellen, maar je kansen grijpen. Als Varken ben je dol op jouw sociale leven en het jaar van het Konijn zal je daarom veel plezier geven.
Wil je weten wat jouw Chinese sterrenbeeld is? Zet hieronder jouw geboortedatum en ik laat je weten welk sterrenbeeld je bent.