Het jaar van de Draak

Salacia

Het jaar van de Draak

Het jaar van de Draak

Wat ik zo leuk vind aan de Chinese geneeskunde is dat je er op verschillende manieren naar kunt kijken. Vanaf 10 februari 2024 start, gekeken vanuit de Nine Star Ki, het Hout-3 jaar. Maar je kunt het ook bekijken vanuit de dierenriem en dan praten we over het jaar van de Draak.

Een jaar van enthousiasme, actie en impulsiviteit. Blijf wel letten op de balans tussen werk en rust, Yang en Yin. Focus op jouw voornaamste prioriteit en niet op alles dat voorbij komt.

Ben je een Draak? Voor jou geldt 2024 als een jaar van geluk, het is geen jaar om stil te staan. Op werkgebied komen er mooie kansen. Het is tijd om jouw plannen uit te voeren, maar je moet wel zelf het voortouw nemen.

Hieronder vind je de andere dierenriemtekens en wat het Drakenjaar daarvoor betekent:

De Slang

Een slang zal in het jaar van de draak niet altijd blij zijn met de uitbundigheid van dit jaar. Slangen hebben een hekel aan haast en op werkgebied zullen ze rustig aan hun carrière bouwen. Thuis zullen slangen gewaardeerd worden om de hulp die ze bieden bij bepaalde beslissingen.
Ontwikkel dit jaar jouw vaardigheden en wees bereid om je aan te passen als dat nodig blijkt.

Het Paard

Het jaar van de draak vraagt om actie om vooruit te komen. Het kan een druk jaar worden, zelfs voor jou als paard, die toch van wat activiteit houdt. Als paard merk je dat er een verandering aan zit te komen en je zal met hernieuwde energie jouw doelen nastreven. Het jaar van de draak biedt heel wat sociale mogelijkheden en je zult je kennissenkring nog groter zien worden

De Geit

Jaren van de draak zijn dynamisch en als geit voel je je misschien niet zo op je gemak bij de snelheid van dit jaar. Toch zul je je best moeten doen om je aan te passen en jouw vaardigheden verder te ontwikkelen. Belangrijk is om jouw tijd effectief te benutten.Bepaalde ontwikkelingen kunnen onzekerheid creëren, maar ga niet altijd van het ergste uit. Sta open voor wat er dit jaar gebeurt.

De Aap

Voor Apen breken er opwindende tijden aan, een jaar dat met verandering kan komen. De vitaliteit van de Draak en de vindingrijkheid van de Aap vormen een sterke combinatie. Kom in actie en omarm alles wat nieuw is. Of het nu nieuwe taken, nieuwe interesses of nieuwe mogelijkheden zijn. Geniet ook van de tijd die je doorbrengt met je dierbaren.

De Haan

Hanen doen er verstandig aan om aan het begin van het jaar na te denken over hun voornaamste doelen van dit jaar. Hanen nemen graag het heft in handen, maar wees je ervan bewust dat je niet alles alleen hoeft te doen. Bepreek je plannen en ideeën en je zal merken dat je soms op onverwachte manieren geholpen wordt. Probeer voort te bouwen aan je huidige positie of ga op zoek naar iets anders als je ontevreden bent.

De Hond

De Hond is geen type dat impulsief optreedt of plotselinge veranderingen verwelkomt. Daarom kan het jaar van de Draak ervoor zorgen dat je je niet zo op je gemak voelt. Alles gaat snel dit jaar. Zorg dat je tijd vrij maakt voor jezelf. Persoonlijke interesses, reizen en tijd die je met dierbaren doorbrengt kunnen van grote waarde zijn in dit drukke jaar.

Het Varken

Het Varken kan een redelijk jaar verwachten, ze zijn misschien niet zo dol op de ophef die het jaar van de Draak vaak kenmerkt, maar vaak vermaken ze zich daar toch wel mee en kunnen ze gestage vooruitgang boeken. Als gevolg van alle activiteit zal de kennissenkring van Varkens gestaag groeien. Maak gebruik van de mogelijkheden om te netwerken en van de gelegenheid op sociaal gebied.

De Rat

Ratten houden van de energie en levendigheid van het jaar van de Draak. Ze zullen het goed doen dit jaar, geholpen door een portie geluk. Het is tijd om een streep te zetten onder het voorgaande jaar en je te concentreren op het heden. Ratten hechten veel waarde aan hun relatie met anderen en kunnen dit jaar profiteren van de steun en bemoediging van velen. Dit is een jaar om vastberaden op te treden en het beste te maken van je talenten.

De Os

Ossen voelen zich vaak niet op hun gemak met het stevige tempo van het jaar van de Draak. Op werkgebied zullen ze voor uitdagingen en een paar teleurstellingen komen te staan. Ga voorzichtig te werk. Van een overhaaste beslissing of een uitbarsting kun je later spijt krijgen. Het is misschien geen gemakkelijk jaar maar het kan wel leerzaam zijn. Volg de ontwikkelingen nauwkeurig en stel je relatie met anderen op prijs.

De Tijger

Tijgers zijn niet het type om langs de zijlijn te staan en zullen gretig van start gaan met hun plannen in het jaar van de Draak en goede vooruitgang boeken. Let wel op impulsieve acties want het jaar van de Draak is heel wisselvallig. Dus ga positief aan de slag, maar vermijd haast en risico. Extra zorg en goede communicatie zijn belangrijk in dit jaar.

Het Konijn

Konijnen krijgen te maken met een mix van spanningen en eisen doordat het jaar in zo’n hoog tempo verloopt. Er wordt veel van hen gevraagd, maar zolang ze voorzichtig zijn en op de voor hen gebruikelijke handige manier te werk gaan, kunnen ze toch vooruitgang boeken. Houd de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en grijp elke kans aan om meer vaardigheden op te doen. Neem ook tijd voor jouw hobby’s en stel je relaties met anderen op prijs.