Mijn Nine Star Ki

Salacia
Ik hoor je denken? Jouw Wat? Nine Star Ki heeft te maken met de Chinese filisofie. In die Chinese filosofie kunnen we daarvoor kijken naar de invloed van de 9 grote sterren op jouw geboortedag.
Hieruit kun je afleiden welke van de 5 elementen van nature in jouw aanwezig zijn én welke elementen je nog mist (daar kun je vervolgens aan gaan werken).
Elk element geeft informatie over de sterke en de zwakke kanten van jouw karakter. Door aan de missende elementen te werken, kun je jezelf beter in balans brengen en kun je meer kracht halen uit de aanwezige elementen.
De 9 sterren waarop dit gebaseerd is zijn de 7 sterren van het “steelpannetje” die bij de Grote Beer horen met de sterren Vega en Polaris daarnaast.
Vega vertegenwoordigde het Yin en Polaris het Yang, het steelpannetje staat daartussen en wordt gezien als het filter dat de energie van de Hemel naar de aarde filtert.
Dit is mijn Nine star ki reeks: 5-2-8, allemaal getallen die bij het Aarde-element horen dus ik mis 4 andere elementen.
De Nine star Ki reeks bestaat uit 3 getallen: het jaargetal (zegt iets over jouw persoonlijkheid), het maandgetal (jouw interne wereld, je denken en voelen) en het aanleggetal (jouw handelen en de 1e indruk die mensen van jou krijgen).
Je kun maximaal 3 elementen al in je hebben,  Je mist dus altijd 2, 3 of 4 elementen.
De elementen werken niet alleen op jouw karakter, maar op jouw hele wezen. Dus zowel fysiek, als mentaal, emotioneel en spiritueel.
Daardoor kan het voorkomen dat een disbalans in jouw 5 elementen cyclus tot verschillende klachten kan leiden.
Heb je bijvoorbeeld het Houtelement in jouw Nine Star Ki reeks én ben je niet in balans, dan kun je last krijgen van een kort lontje maar ook van oog-of peesproblemen.
Het is daarom handig om te weten wat jouw elementen zijn zodat je de klachten sneller kunt herkennen en er aan kan gaan werken.

MIJN REEK 5-2-8, ALLEMAAL AARDE

1e getal: Aarde-5
Aarde is stabiel, behoudend en gericht op harmonie. Hij is zorgzaam, sociaal en sterk verbonden met mens en omgeving. Hij verzorgt graag en is praktisch, heeft overal wel een oplossing voor.
Aarde-5 mensen doen wat ze zeggen, ze zijn betrouwbaar. Ze zijn harde werkers en maken dingen graag af.
Aarde 5 is een getal van uitersten en van afwisseling – alles is haalbaar – ook al ligt het nog zover uit elkaar of zelfs tegenover elkaar. Hij kan heel open zijn maar ook juist gesloten.
Aarde staat stevig en is zacht tegelijk. Aarde helpt zijn omgeving om een pas op de plaats te maken of juist om te bewegen. Toch houdt Aarde zelf liever vast aan dat wat er is.
Het is een complexe persoonlijkheid die zich daarom vaak onbegrepen en eenzaam voelt.
Aarde-5 is de spil, het centrum waar alles om heen draait en het voelt dan ook vaak alsof de grond onder hem beweegt. Het lijkt dan wel alsof Aarde-5 zich sterk en stevig voelt, maar bij gebrek aan grond onder zijn voeten, voelt dat van binnen anders. Hij heeft dan ook een veilige eigen plek of stek nodig.
Vanwege de centrumfunctie is het dan ook niet verwonderlijk dat zowel natuurlijk leiderschap als de katalysator rol bij dit type passen.
Omdat Aarde-5 ook het centrum van de 3 aarde getallen is, beschikt hij over zowel het zorgzame van Aarde-2 als het kennisgerichte van Aarde-8.
Levensles: De les gaat over het toelaten van de invloed van de voorouders in het leven (sterke band, oude familiezaken).
Bij een disbalans kan er onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen ontstaan, maar ook kunnen Aarde-5 mensen last hebben van oververmoeidheid, snel blauwe plekken of spijsverteringsklachten.
2e getal: Aarde-2
Qua denken en voelen zal Aarde-2 getal  meer onder invloed staan van denken dan van voelen. Aarde mensen zijn echte denkers wat kan doorschieten naar piekeren.
Het denk- en gevoelsleven zal een zekere mate van vertrouwde rituelen kennen, immers Aarde-2 houdt dingen graag zoals ze zijn en is conservatief en behoudend.
Aarde 2 is onzeker, ook dit zal in het denken en voelen meespelen.
Aarde 2 op het 2e getal gaat ook over voeding voor de interne wereld, voeding voor het denk- en gevoelsleven.
Omdat Aarde-2 de relatie met de ander van groot belang vindt, is hij nog weleens geneigd om het uitgangspunt van de ander belangrijker te vinden dan dat wat hij zelf ervaart en daar zijn denken en voelen dan op aan te passen.
Hiermee blijft hij niet trouw aan dat wat voor hem het beste voelt. Het denken is aan de ander gericht en daardoor vergeet hij zichzelf.
Aarde-2 is het moeder getal en op de 2e positie geeft dit aan dat zijn denken/ voelen onder invloed van zijn moeder staat.
Aarde-2 uit balans kan overbezorgd en betuttelend zijn.
3e getal: Aarde-8
Aarde-8 is “de berg”: moeilijk in beweging komend, vasthoudend, beweegt niet gemakkelijk mee en houdt dingen graag zoals ze zijn.
Vaak ontstaat er beweging na een aardverschuiving en dat is bij Aarde-8 ook het geval: na chaos komt er beweging en dan kan hij vanuit een impuls dingen ingrijpend veranderen en alles omgooien.
Aarde-8 is goed in het reorganiseren van chaos.
Verbinden met mensen vindt Aarde 8 lastig.
Het handelen is vaak kennis-gedreven en er is goed over nagedacht
Missende elementen
Doordat er meerdere elementen ontbreken in deze reeks, heb ik bij een disbalans moeite met grenzen stellen, flexibiliteit, me uitspreken en loslaten (competenties van de missende elementen).
Doordat in mijn reeks evenveel Yin als Yang voorkomt, kan ik soms actief zijn, maar ook soms passief. Extravert maar ook intravert.
Om de missende elementen aan te vullen en mijn 5 elementen cyclus in balans te brengen, doe ik elke dag 15-20 minuten activiteiten voor de 4 missende elementen (dus totaal 60-80 minuten).
Ik begin mijn dag met ademhalingsoefeningen (Metaal), gevolgd door yoga (Water), ga tijdens mijn ochtendwandeling in de natuur zitten (Hout) en ben veel bezig met mezelf zichtbaar maken via social media (Vuur).
Ook maak ik regelmatig gebruik van acupressuur om de missende elementen aan te vullen, zoals deze punten op de Long en Dikke Darmmeridiaan (voor Metaal):